
Endüstriyel Tasarım Ürünleri
Tasarım çözümlerimizde kullanıcı algısı ve deneyimine empati ile yaklaşıyor, müşterilerimizin yenilik değerlerine odaklanıyoruz. Endüstriyel Tasarım Ürünleri alanında, tecrübemiz, tasarımcı ve mühendislerden oluşan ekibimiz ile uçtan uca çözümler sunan AR-GE ve 3D olarak endüstri ürünleri tasarımı veya endüstriyel tasarım seri üretim için tüketici ihtiyaç ve sorunlarına yönelik, estetik, yaratıcılık, teknik avantaj, işlevsellik, ergonomi, malzeme bilgisi, pazarlanabilirlik, üretim yöntemleri ve olanakları gibi çeşitli kriterleri gözeterek, yeni ve güncel ürünler tasarlıyoruz.

3D Scanner Tarama
3D Scanner Tarama sayesinde modellenmesi zor birçok tasarım kolayca dijital ortama aktarılıp, 3D printing teknolojisi ile tekrar üretilebilmektedir. 3D Scanning teknolojisi sayesinde tedavülden kalkmış bir yedek parçanın üretilmesi, var olan bir tasarımın iyileştirilmesi, rakip ürünlerin analiz edilmesi, ihtiyaç olunan parçanın maliyetli olması, kırık ya da bozulmuş ürünün onarılması, ürünün orijinal tasarımına ait dökümantasyonun eksik olması gibi durumlarda kullanılabilir. 3 boyutlu tarama verisi sayesinde fiziksel ürünün dijital CAD dosyası kolaylıkla oluşturulabilir, üzerinde değişiklikler yapılabilir daha sonra 3D yazıcı sayesinde tekrar üretilebilir.

Kalıp Tasarımı ve İmalatı
Kalıp tasarımına başlamadan önce, parçanın malzemesi seçilir, üretim yöntemi belirlenir ve üretilecek parçanın 3B geometrisi ve toleranslı teknik resmi oluşturulur. Kalıp Tasarımı yapılabilmesi için üretilecek makinanın tonaj, strok, bağlantı plakası vb. bilgilerinin yanı sıra toplam üretim bilgileri, aylık üretim bilgileri, çevrim süresi, yatırım bütçesi gibi bilgiler sayesinde kalıbın tüm özellikleri belirlenmiş olur. Kalıbın çalışma prensibi, hareket sırası, adımları analiz edilir. Bu aşamada, üretim sırasında parçada hata riski öngörülüyorsa, üretim simülasyonu yapılarak riskler minimize edilebilir. Süreç kalıp denemesi, parça ve kalıbın onayı ile tamamlanır.

Tasarım Analizi
Parça ya da montajın tasarım hedeflerine uyup uymayacağını, seri üretimde çıkabilecek olası problemleri tespit etmeye tasarım analizi adını veriyoruz. Tasarım analizi, tasarım esnasında, üretim ekipmanı yatırımları yapılmadan önce gerçekleşmelidir. Tasarım sırasında analiz yöntemleri sayesinde, meydana gelebilecek olası hataları ve riskleri ortaya çıkarmak ve kalıp/ekipman yatırımına başlamadan önce önlemleri tasarıma aktarmak en verimli yöntemdir. Tasarım Analizi hizmetimiz ile oluşabilecek tüm hataların çözümlerin tespiti ya da doğrulamasını sağlıyoruz.

3D Printer Baskı
3D baskı veya katkı üretimi, dijital bir dosyadan üç boyutlu katı cisimler yapma işlemidir. 3B basılı bir nesnenin inşa edilmesi, ilave işlemler kullanılarak elde edilir. İlave bir işlemde, nesne imal edilene kadar ardışık malzeme katmanlarını üst üste inşa ederek oluşturulur. Bu katmanların her biri, nihai nesnenin ince dilimlenmiş yatay bir kesiti olarak görülebilir. 3D baskı, örneğin bir freze makinesinde bir metal veya plastik parçasını kesen / oyup çıkartan üretimin tam tersidir. 3B baskı, geleneksel üretim yöntemlerinden daha az malzeme kullanarak karmaşık şekiller oluşturmamıza olanak sağlar.

Plastik, Bakalit, Kauçuk, Metal Baskı
PP, LDPE, HDPE, Pet, Pvc vb. plastikler ile bakalit, kauçuk, metal benzeri ekstrüzyon hattından çıkan ürünlerin kimliklendirilmesi gerekmektedir. Verilen kimlikler sayesinde marka bilinirliği, kalite kontrol standartları gibi gereksinimlerin takibi kolaylıkla yapılır. Plastik, bakalit, kauçuk ve metal baskı işlemiyle ürününüz, üretim hattından çıktıktan müşterinize veya müşterilerinizin müşterilerine gittikten sonra bile bunun takibini yapabilirsiniz. Ayrıca plastik, bakalit, kauçuk ve metal baskı ve plastiğe yazı yazma işlemiyle ürününüzün üzerine yer verilen parti numarası, seri numarası veya barkod gibi bilgiler, sorun çıkan ürün türünü kolayla tespit edebilme ve müdahale edebilmenize olanak tanır.